BIECHTEN KAN ALTIJD NOG

OXER OLD VINES


Jonge ziel
Oxer wilde altijd al wijnen maken in La Rioja Alavesa en in 2005 verhuist hij naar Laguardia, overtuigd van het unieke karakter van het gebied. In 2009 maakt hij zijn eerste wijn met druiven die hij van de telers in de omgeving koopt (druiven van oude wijngaarden). Het experiment is geslaagd. Hij wordt verliefd op deze regio en zijn prachtige wijngaarden. Oxer besluit dan dat dit de plek is waar hij zich wil vestigen en de kunst van het wijnmaken verder wil uiten. Relatief nieuw in de regio, maar geniet nu al nationale en internationale erkenning.

Oude wijngaarden
Overtuigd van hun bijzonderheid, investeert Oxer elke verdiende cent in het kopen van oude percelen. Artillero is een van deze schoonheden: 98 jaar oud, gelegen in Elvillar (La Rioja Alavesa) op 600 meter hoogte en bedenker van het witte Iraun en de rode Artillero. Dit is pas het begin. Oxer is continu op zoek naar oude juwelen. Een visionair man met een plan: de onsterfelijkheid van zijn wijnen bereiken.

Oog voor kwaliteit en detail

De wijngaarden in La Rioja Alavesa worden biologisch bewerkt volgens het principe van regeneratieve landbouw. Mens en muilezel bewerken het land met grote zorg en respect voor de oude wijnstokken. Voor elke wijn worden verschillende soorten Europees eiken geselecteerd en vaten en vaten worden op maat gemaakt (Francis en Stockinger). Zelfs naamgeving en etikettering worden uitgevoerd met minutieuze details voor betekenis en symboliek, die het universum van Oxer uitdrukken.

Elegantie, frisheid en verfijning

Al het nauwgezette werk in de wijngaard en wijnmakerij culmineert in extreem frisse en elegante wijnen. Dit zijn de eigenschappen die Oxer in al zijn wijnen nastreeft.
Oude wijnstokken, alleen natuurlijke zuurgraad door vroege pluk, weinig extractie, spontane fermentatie en fermentatie en veroudering in een mix van vaten (roestvrijstalen tanks, betonnen ei, amforen, foudres en eikenhouten vaten van verschillende grootte) dragen allemaal bij aan het bereiken van dit fijne wijnprofiel.

Heerlijke bijzondere ontdekking! Echt een wijnmaker met een missie :>!