BIECHTEN KAN ALTIJD NOG

TORRE ZAMBRA


Van Napels naar Villamagna

In 1910 vertrok opa Vincenzo in zijn hondenkar naar Napels. Hij zou de onderhandelingen afronden voor de aankoop van een perceel van ongeveer 20 hectare grond rond een uitkijktoren. Het land behoorde toe aan de familie Zambra en de toren, die naar hen werd genoemd, stond bekend als "Torre Zambra". Op dat perceel plantte opa Vincenzo zijn eerste Montepulciano- en Trebbiano-wijnstok en liet ze ongeveer 30 jaar groeien, totdat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog werden vernietigd, waardoor het gezin in armoede leefde.

Tijdens de oorlog werd Laurentino De Cerchio, Vincenzo's schoonzoon, gevangen genomen door het nazi-leger en opgesloten in Duitsland; hij slaagde er pas in 1947 in terug te keren naar Villamagna. Terug naar het kleine dorp nam hij de boerderij over en begon zijn voortdurende activiteit van wijnbouwer, herplant de oude wijnstokken die vernietigd waren en begon met de bouw van de wijnmakerij. En zo werd in 1961 de eerste oogst "Torre Zambra" gebotteld.

Op dit moment een zeer interessante wijnmaker die voornamelijk bio(dynamisch) wijn produceert! We gaan nog veel van deze wijnmaker horen.